ITALIJA

Paolo di Kanio: Murinjo je najgori od najgorih, propao je na sve načine

Prije je bio dobar i imao je karakter

Paolo di Kanio: Murinjo igra anti-nogomet. Agencije

G. Š. / Sky Sport

6.5.2021

Nekadašnji as Lacija, Juventusa, Napolija, Milana... Paolo di Kanio (Canio - 52), poznat po brojnim ekscesima vezanima uz njegovo veličanje fašizma, brutalno je kritizirao Žozea Murinja (Jose Mourinho), novog trenera Rome našeg Edina Džeke.


Triput dobio otkaz u zadnje četiri godine

Di Kanio, podsjetimo, trenutno radi kao analitičar za "Sky Sport Italia", a komentirao je novi angažman Rome, koju će od iduće sezone preuzeti portugalski stručnjak Jose Mourinho.

- Murinjo je najgori od najgorih. Propao je na sve zamislive načine i igra anti-nogomet. Razumijem da je Romi u ovom trenutku trebalo veliko ime, ali to je kao da potpišete igrača koji je gotov. Murinjo je samo htio posao s novcem. Triput je dobio otkaz u zadnje četiri godine, potjeran je svuda zbog svog karaktera. Prije je bio dobar i imao je karakter. Sad mu je Totenhem dao cipelu zbog rezultata i nesposobnosti da podigne ekipu na drugu razinu nakon dvije godine, uz sav novac koji su potrošili, analizira Paolo di Kanio. 


Kontroverze čine dobro pozorište

Također, dodao je i ovo:

- S obzirom na Romino okruženje, on je dobar. Možda očekujete tko zna što, ali kažem vam da je on najgori od najgorih. On čak i ne igra nogomet, on igra anti-nogomet. Mogli biste uživati na nekoliko press-konferencije, jer kontroverze čine dobro pozorište, ali kažem vam – za rekonstrukciju ekipe on je najgori kojeg su mogli dobiti. To mogu reći jer mi je bio najdraži prije sedam godina, čak i više od Pepa Gvardiole (Guardiola), zaključio je nekadašnji fudbalski as.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.