EVROPSKA LIGA

Džeko i Roma traže častan oproštaj, Junajted ponovo favorit

Nemoguća misija za "Vučicu"

Džeko: Strijelac jednog od golova za Romu u prvom meču. AGENCIJE

Piše: A. Vatreš

6.5.2021

Večeras su na programu revanš susreti polufinala Evropske lige, poslije kojih ćemo saznati koja će to dva kluba odmjeriti snage u velikom finalu 26. maja u Gdanjsku.

Roma našeg Edina Džeke je nakon poraza od 6:2 na Old Trafordu u prvom meču protiv Mančester Junajteda ostala s minimalnim izgledima za prolaz, ali će se pokušati časno oprostiti od takmičenja.

Džeko je u tom prvom meču bio strijelac jednog gola, a očekuje se da i večeras kao i prošlog četvrtka krene od prve minute.

Dodatni problem za Rimljane su brojne povrede. Večeras će im nedostajati Pedro, Leonardo Spinacola (Spinazzola), Džordan Veretu (Jordan Veretout), Rikardo Kalafiori (Riccardo Calafiori), Stefan El Šaravi (Stephan El Shaarawy) kao i duže povrijeđeni Nikolo Zaniolo (Nicolo).

Bez obzira na veliku prednost iz prvog meča, Junajted će i večeras biti favorit. Kvota na njegovu pobjedu prema kladionici Mozzart Bet iznosi 2.00.

Arsenal će u drugom meču loviti zaostatak od jednog gola protiv Viljareala, koji ga je u prvoj utakmici na El Madrigalu savladao s 2:1.

"Topnici" su u tom susretum favoriti, a Mozzart Bet na njihovu pobjedu nudi kvotu 1.97.


Ostalu ponudu kladionice Mozzart Bet pogledajte ovdje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.