PRIJELAZNI ROK

Hoće li Siti ili Čelzi za 60 miliona eura kupiti Levandovskog

Američki ESPN piše da su se Siti i Čelzi ipak opredelili za Roberta Levandovskog

Robert Levandovski. Arhiva

G. Š. / ESPN

7.5.2021

Mančester siti traži zamjenu za Serhija Aguera (Sergio), a Čelziju vjerovatno ide Olivije Žiru (Olivier Giroud), tako da će finalisti Lige prvaka ovoga ljeta krenutu u potragu za njihovim nasljednicima. Američki ESPN piše da su se Siti i Čelzi ipak opredelili za Roberta Levandovskog (Lewandowski), možda i najbolja klasična devetka današnjice.


Milerov rekord

Poljak je već sedam godina garancija golova u Bajernu, gdje je odigrao 326 utakmica i postigao 289 golova. Na ljeto će proslaviti 33. rođendan i možda je sada posljednja šansa da gigant iz Njemačke na Levi zaradi ozbiljan novac.

Navodno, Bavarci ne bi ni sjedali za pregovarački sto za ponudu ispod 60.000.000 eura, što je u doba korone ozbiljna suma novca za veterana.

Pitanje je, međutim, i šta želi Levandovski, koji je ove sezone na 31 bundesligaškoj utakmici već postigao 36 golova i sada juri rekord Gerda Milera (Muller) od 40 pogodaka iz sezone 1971/72.


Otići ili ostati

Nije tajna da je on ranije bio zainteresovan za selidbu u Mančester junajted i Real, koji su ga svojevremeno željeli, ali to je bilo kad je bio mlađi. U posljednje vrijeme uporno ponavlja da iz Bajerna može samo u penziju. No, Premijer liga jeste primamljiva, Gvardiolu dobro poznaje iz Bajerna i nema sumnje da bi imao zagarantovano mjesto u startnih 11. Kao uostalom i u Čelziju, premda Levu motri i Pari Sen Žermen, ali samo u slučaju da ode Kilijan Mbape (Kylian Mbappe).

Siti također, kao mnogo skuplju opciju, gleda i Harija Kejna (Harry Kane), dok bi Čelzi mogao da dovede baš Aguera. Ali, to su samo još špekulacije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.