NSBIH

Darko Ljubojević: Nastavljamo projekt UEFA-e

Ovo nam je prvo ovogodišnje okupljanje, a do kraja godine ćemo obuhvatiti i ostale bh. regije

Sa današnjeg treninga u Zenici. NSBiH

Piše: G. Šumar

7.5.2021

U Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici jučer su se okupili elitni omladinski igrači 2007. godište iz sarajevske regije. 


Ustaljeni plan i program

- Po ustaljenom planu i programu, nastavljamo sa sprovođenjem UEFA projekta koji se odnosi na rad sa elitnim mladim igračima - rekao je rukovodilac UEFA projekta razvoja elitnih omladinskih igrača Darko Ljubojević, te dodao:

- Ovo nam je prvo ovogodišnje okupljanje, a do kraja godine ćemo obuhvatiti i ostale bh. regije. Bez obzira na situaciju sa koronavirusom, prošle godine smo uspjeli da realizujemo projekat. Sada smo krenuli sa radom sa novom generacijom igrača i vjerujem da ćemo uz poštivanje svih epidemioloških mjera, uspješno odraditi sve što imamo u planu.

Osim Ljubojevića, sa igračima na ovom kampu rade treneri Denis Malešević, Vernes Salkičević, Sedin Torlak i Ratko Dujković.

- Radimo po programu koji smo dobili od UEFA i bitno nam je da dječaci koji su tu osjete šta znači biti u kampu reprezentacije, te da se upoznaju sa načinom rada na ovom nivou. Ovi kampovi odlično posluže i stručnom štabu U-15 reprezentacije, kao neka vrsta predselekcije igrača. Prvi utisci o dječacima su dobri i radimo u lijepoj atmosferi. Iako se radi o mlađim igračima, neki od njih već imaju nastupe u Premijer U-15 ligi BiH, tako da vjerujemo da u ovoj generaciji ima kvalitetnih i talentovanih fudbalera, rekao je Vernes Salkičević.


Spisak igrača

Na kamp pozvani su sljedeći igrači: Aldin Aleta, Hassan Muharemović, Emir Omerkić, Bakir Koso, Sanjin Muzaferija, Amar Cerić, Dejan Trapara, Benjamin Zijadić, Dino Grebović, Afan Fočo, Sanin Mešić, Amin Ganić, Bakir Softić, Ali Mangafić, Jusuf Terzić, Petar Radoš, Stefan Kujača, Ognjen Erbez, Nikola Lale, Adin Čajić, Emir Habibović, Anel Kovač, Faris Borovac, Mustafa Bistrivoda i Alem Džafić.

Pozivi su upućeni i igračima Čelika Deniju Petroviću i Imadu Piljugu, međutim oni nisu došli na jučerašnje okupljanje. Kamp će trajati do utorka, 11. maja, a osim praktičnog rada fudbaleri će prisustvovati i predavanju o temi „Prevencija povreda“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.