UPUTIO IZVINJENJE

Oglasio se Azar nakon što je razbjesnio navijače Reala

Nisam namjeravao uvrijediti navijače Real Madrida, poručio je Azar

Eden Azar. Agencije

A. M.

7.5.2021

Fudbaler Real Madrida Eden Azar (Hazard) izvinio se i rekao da nije želio uvrijediti navijače tog kluba, nakon što se smijao i šalio sa igračima Čelzija poslije poraza u revanšu polufinala i eliminacije iz Lige prvaka.

– Žao mi je. Pročitao sam mnogo mišljenja o meni, nisam namjeravao uvrijediti navijače Real Madrida. Oduvijek mi je bio san da igram za Real Madrid i došao sam ovdje da bih pobjeđivao. Ova sezona nije gotova i zajedno se moramo boriti za titulu u La Ligi. Naprijed Madrid – naveo je Azar na društvenim mrežama.

Real je ukupnim rezultatom 3:1 izgubio dvomeč polufinala Lige prvaka protiv Čelzija. Londonski klub je u srijedu na "Stemford Bridžu" pobijedio sa 2:0, a prošle sedmice bilo je 1:1 u Madridu.


Azar, koji je odigrao 350 utakmica i postigao 110 golova za Čelzi od 2012. do 2019. godine, zamijenjen je u završnici utakmice poslije slabe igre. Po završetku utakmice belgijski fudbaler je čestitao bivšim saigračima na uspjehu, a s nekim od njih se smijao i šalio i bio dobro raspoložen.

To je naljutilo navijače Reala i pojedine španske medije, a neki navijači su tražili od uprave da proda Azara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.