ENGLESKA

Glejzer poslao pismo navijačima Junajteda, oni mu ekspresno odgovorili

Dirnuli ste me dijelovima vašeg pisma u kojima ste objasnili zašto smo vas razočarali podrškom Superligi, poručio je Džoel Glejzer

Nezadovoljni navijači Junajteda. Agencije

A. M.

7.5.2021

Izvršni potpredsjednik Mančester junajteda Džoel Glejzer (Joel Glazer) poslao je otvoreno pismo navijačima nakon što je njih nekoliko stotina upadom na "Old Traford" odgodilo derbi protiv Liverpula prošlog vikenda.

Ispred "Old Traforda" se uoči utakmice okupilo nekoliko hiljada navijača od kojih je dio upao na stadion, a policija je utakmicu otkazala jer nije mogla garantovati sigurnost timovima u dolasku na stadion.

Junajtedovi navijači traže odlazak porodice Glejzer iz kluba koju krive za pogrešnu politiku i loše rezultate, a sve je kulminiralo osnivanjem i propadanjem Superlige čiji potpredsjednik je trebao biti upravo Džoel Glejzer.

Navijači su klubu dostavili plan u pet tačaka i zahtijevali su odgovor u roku od sedam dana koji su i dobili.

- Dirnuli ste me dijelovima vašeg pisma u kojima ste objasnili zašto smo vas razočarali podrškom Superligi. Za to vam se najiskrenije izvinjavam. Želim vam reći da sam svjestan vaše želje za promjenama i od sada ćemo vas konsultirati pri donošenju najvažnijih odluka za Mančester junajted. Otvoreni smo za sve konstruktivne prijedloge i želimo s vama razgovarati o ulaganjima u "Old Traford", trening-centar i sve što možemo poboljšati u organizaciji utakmica. Meni i mojoj porodici je veoma stalo do Mančester junajteda i naš primarni cilj je i uvijek će biti borba za trofeje. Uspjeha nema bez ulaganja, a ulagat ćemo još više i to već ovog ljeta - napisao je, između ostalog, Džoel Glejzer.

O njegovom obraćanju odmah se oglasio MUST, udruženje navijača "Crvenih đavola".

- Ovaj odgovor u teoriji i samo u teoriji može značiti početak drugačijeg pristupa klupskog vodstva prema navijačima nakon 16 godina tišine. Naše daljnje akcije zasnivat će se na potezima, a ne na riječima klupskog vodstva jer smo previše puta do sada čuli samo prazne riječi. I dalje tražimo pravo glasa jednako onome porodice Glejzer i od toga nećemo odstupiti - odgovorili su navijači.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.