ENGLESKA

"Svrake" očerupale "Lisice" i uhvatile posljednji voz za opstanak

Njukasl pobjegao iz opasne zone, Lester doveo u pitanje plasman u Ligu prvaka

Razočarani fudbaleri Lestera. AFP

Piše: A. M.

7.5.2021

Fudbaleri Lestera doživjeli su neugodan poraz od Njukasla na svom terenu u 35. kolu Premijer lige. "Svrake" su savladale "Lisice" rezultatom 2:4 na "King pauer" stadionu u Lesteru i tako uhvatile posljednji voz za opstanak u društvu najboljih.

Domaće je načeo Džo Vilok (Joe Willock) u 22. minuti, a zahvaljujući golu Pola Dameta (Paul Dummett) iz 34. gosti su na odmor otišli s dva gola prednosti.

Kalum Vilson (Callum Wilson) je s dva gola u drugom poluvremenu dotukao "Lisice". Najprije u 65., a zatim i devet minuta kasnije. Činilo se da će Lester doživjeti pravi debakl, ali su poraz do kraja ublažili golovi Marka Albritona (Marc Albrighton) u 80. i Keleči Ihenačoa (Kelechi Iheanacho) u 87. minuti.

Lester je treći sa 63 boda, dva više od Čelzija i pet više od Vest hema na petom mjestu, uz napomenu da rivali "Lisica" svoje mečeve 35. kola igraju u subotu i nedjelju.

Njukasl je ovom pobjedom pobjegao iz opasne zone i sada se nalazi na 13. mjestu sa 39 bodova, tri više od Barnlija koji je prvi iznad crte i ima meč manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.