ENGLESKA

Runi izborio opstanak u Čempionšipu, oproštaj Vrančića, Begović u plej-ofu

Posljednje kolo Čempionšipa

Vračić: Nakon četiri godine napušta Norvič. Twitter

A. M.

8.5.2021

Odigrane su sve utakmice 46. kola čime je i zvanično završena sezona u engleskom Čempionšipu.

Znalo se od ranije da će Norvič i Votford igrati Premijer ligu sljedeće sezone, dok će još jedan tim u elitu ući putem plej-ofa.

Sada su poznati i parovi plej-ofa za plasman u elitu. Brentford i Bornmut našeg Asmira Begovića, igrat će u prvom polufinalu, što mnogi smatraju i kao finale prije finala. Drugo polufinale doigravanja igraju Barnsli i Svonsi. U polufinalu igraju se dvomeči, dok se u finalu igra jedna utakmica na Vembliju.

Naš fudbaler Mario Vrančić s Norvičem je izborio povratak u Premijer ligu, ali je klub odlučio ne produžiti saradnju s njim. Ipak, priređen mu je adekvatan oproštaj. Na ulazu u gostujuću svlačionicu pred današnji meč sa Barnslijem, postavljeni su plakati sa fotografijama Vrančića u dresu Norviča, a uz to ispisana je i poruka koja sadrži godine u kojima je bh. fudbaler nastupao za "Kanarince".

Što se tiče borbe za opstanak, poznato je bilo samo da će Vikomb ispasti jer ima veoma lošu gol razliku i ništa im nije značilo ni što su pobijedili Midlzbro 3:0 u posljednjem kolu.

Ostala je borba između Derbija, Šefild Venzdeja i Roterama, koji je najveći gubitnik posljednjeg kola. Vodili su tokom cijelog meča protiv Kardifa u gostima 0:1 i primili gol u 88. minuti, pa je meč završen 1:1 i ispali su u Ligu 1.

Derbi i Šefild su igrali međusobni susret, gdje je Derbiju bio dovoljan bod za opstanak, a Šefild je tražio pobjedu. Podsjećamo, Šefild je u sezonu ušao sa šest bodova manje, pa je zbog toga na kraju i ispao iz lige. Vodili su gosti 0:1 na poluvremenu, pa je Derbi od 49. do 52. minute preokrenuo i poveo 2:1. Uslijedio je novi preokret, gdje je Šefild za sedam minuta preokrenuo i poveo 3:2 u 69. minuti. Na kraju je ekipa Vejna Runija (Wayne Rooney) sa bijele tačke u 79. minuti došla do 3:3, što je bio i konačan rezultat i Derbi je ostao u ligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.