ŠPANIJA

Barcelona i Atletiko remijem učinili uslugu Realu

Tri kola prije kraja Atletiko je lider sa 77 bodova, Barca druga s dva manje, Real na trećem mjestu ima 74, ali i utakmicu manje od rivala

Detalj s meča na "Kamp Nou". AFP

A. M.

8.5.2021

Fudbaleri Barcelone i Atletiko Madrida remizirali su bez golova na "Kamp Nou" u derbiju 35. kola La Lige.

Ovo je jedan od ključnih duela u dramatičnoj borbi za titulu prvaka Španije, a iako je završen bez golova i pobjednika, viđeno je dosta šansi.

Nakon što je Barcelona bolje otvorila meč i očekivano krenula ofanzivno prema golu gostiju, Madriđani su se oslobodili i zaprijetili u 19. minuti preko Anhela Koree, ali je pravovremenim uklizavanjem Žerar Pike spasio Katalonce.

Do poluvremena je Atletiko imao još nekoliko šansi, prije svega preko Karaska, ali se mreža Barcelone nije zatresla.

Katalonci su pred odlazak na odmor mogli do vodstva, ali je Ter Štegen odbranio udarac Lionela Mesija. Nanizao je Argentinac nekoliko igrača Atletika u slalomu, sjajno šutirao, ali je Oblak spektakularno intervenisao.

U nastavku meča Barcelona je zaprijetila preko Pikea i Maribe, ali se rezultat nije promijenio. Naš Miralem Pjanić nije dobio priliku u ovom meču iako je Serhio Buskets napustio igru u 32. minuti zbog povrede. Zamijenio ga je tinejdžer Ilaiš Moriba (Ilaix).

Tri kola prije kraja Atletiko je lider sa 77 bodova, Barca druga s dva manje, Real na trećem mjestu ima 74, ali i utakmicu manje od rivala.

Real će sutra odmjeriti snage sa Seviljom i pokušati se bodovno poravnati s Atletikom na vrhu tabele.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.