ENGLESKA

Nestali fudbaler pronađen mrtav nakon četiri dana potrage, tuga za "nježnim džinom"

Policija Lankašira nije dala nikakve dodatne detalje

N. Demirović

Prijatelji se opraštaju od Dina

Foto: Twitter


Fudbaler Džejms Din (James Dean) čije je tijelo pronađeno četiri dana nakon što je nestao, bio je "nježni džin" i "mašina za golove", rekli su njegovi saigrači. Nije igrao u Premijer ligi, uglavnom je tresao mreže na terenima Nacionalne (pete) lige Engleske, ali je bio izuzetan golgeter u tom rangu i veoma omiljen među saigračima i prijateljima, prenosi "Sport klub".

Din je posljednji put viđen u srijedu oko ponoći u Osvaldtvislu, gradiću nedaleko od Blekburna, a pronađen je u nedjelju u ovom gradu. Policija Lankašira nije dala nikakve dodatne detalje samo je objavila da se njegova smrt "ne tretira kao sumnjiva".

Ovaj 35-godišnji fudbaler igrao je za brojne klubove, uključujući Stalibridž Seltik, Čorli i Halifaks Taun. U posljednja dva je bio izuzetno uspješan, postigao je blizu 150 golova. Njegovi bivši saigrači kažu da je bio omiljen u ekipama za koje je igrao.

Zajedno sa njim u timu Čorlija igrao je i bivši as Blekburn Roversa Met Jensen (Matt), koji je na vijest o Džejmsovoj smrti rekao je da je „utučen“, dok je odajući mu počast na Twitteru, bivši kapiten Halifaksa Deni Lav (Danny Lowe) rekao je da je bio „veliki nježni džin“ i „mašina za golove“, dok je Jansen dodao da je bio „sjajan momak“.

Pored porodice, od njega su se oprostili i brojni klubovi za koje je igrao.

Više o:

James Dean Engleska
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na