BARCELONA

Ronald Kuman nervozan zbog konkurencije: Draže mi je bilo da gledam drugu utakmicu

Gledao sam prvih 20 minuta utakmice u Madridu, a onda prebacio kanal na Milan - Juventus, jer sam postao nervozan, rekao je trener Barcelone

Kuman i Mesi. Arhiva

G. Šumar

11.5.2021

Ne pamti se tako uzbudljiva šampionska trka u španskoj Primeri, kao što je ove sezone. Atletiko Madrid je konstantno u vodstvu, imao je čak i dvocifrenu prednost, ali je tri kola uoči kraja na samo dva boda više od Real Madrida i Barcelone našeg Miralema Pjanića, a šest od Sevilje.


Velika napetost

Minuli vikend mogao je dosta toga da odluči, međutim, sve je ostalo isto. Jorgandžijama u korist. Atletiko i Barcelona odigrali su 0:0, a Real i Sevilja 2:2. Napetost je velika, tri runde prije kraja i dalje je sve otvoreno, pa su igrači i treneri pod velikim pritiskom. Posebno jer u Evropi nisu ostvarili očekivanja, pa je pehar Primere dodatno dobio na značaju.

Trener Barcelone Ronald Kuman (Koeman) priznao je da u nedjelju uvečer nije izdržao da gleda duel direktnih rivala u borbi za tron.

- Gledao sam prvih 20 minuta utakmice u Madridu, a onda prebacio kanal na Milan - Juventus, jer sam postao nervozan. Draže mi je bilo da gledam drugu utakmicu, pa da čujem rezultat kada ova bude završena, ispričao je Barcelonin trener na konferenciji za medije pred današnji duel sa Levanteom u Valensiji (22 sata).

Svjestan je Nizozemac da se njegov tim ne pita u trenutnoj situaciji, pošto Atletiko ima dva boda više.

- Primera je vrlo izjednačena i teško je biti prvi zbog mnogo razloga. Neki od njih su fizička sprema igrača zbog velikog broja utakmica, konstantan pritisak pobjede, ali i kvalitet rivala. I dalje smo u trci, trudit ćemo se da ne razmišljamo o drugima, već da pobjedimo sve naše utakmice do kraja, istakao je Kuman.

Barselona će do kraja igrati protiv Levantea, Selte i Eibara. Nisu to rivali koji bi u ovakvoj situaciji mogli da naškode Kataloncima, osim u slučaju da im se ponude greškama, ali i Sosijedad, Osasuna i Valjadolid ne djeluju kao timovi koji bi mogli da pomrse račune Atletiko Madridu.

Velika kvota na pobjedu Levantea

Kladionica Mozzart danas na pobjedu Levantea daje kvotu 14,0. Odigraj online i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.