SELEKTOR "TRIKOLORA"

Dešam o povratku Benzeme u reprezentaciju Francuske: Ja nisam Djed Mraz

Benzema je posljednju utakmicu za Francusku odigrao 2015. godine

Benzema i Dešam. Agencije

A. M.

11.5.2021

Selektor Francuske Didije Dešam (Didier Deschampsza sedam dana će objaviti preliminarni spisak igrača za Evropsko prvenstvo, a kako je i sam naveo, ne treba očekivati iznenađenja.

Tu se prije svega misli na najboljeg francuskog centarfora godinama unazad, Karima Benzemu, kao i one koji dosad nisu debitovali za državni tim.

– Ja nisam Djed Mraz i nisam ovdje da bih najavljivao iznenađenja. Dorađujem spisak. Postoje neki igrači koji se i dalje oporavljaju, kao Korentan Toliso, i nemam sve potrebne informacije o njima. Spisak objavljujem u utorak, ali i nakon toga će se igrati mečevi i nažalost ne možemo izbjeći neočekivane stvari. Jedini validan spisak je onaj koji ću objaviti 1. juna – rekao je Dešam.

Benzema je posljednju utakmicu za Francusku odigrao 2015., a iz reprezentacije je izbačen nakon afere ucjenjivanja saigrača Metjua Valbuene. U pitanju je slučaj star šest godina u kojem se napadač Reala sumnjiči da je bio dio grupe koja je od Valbuene tražila 150.000 eura kako u javnost ne bi pustila snimak njegovog seksualnog odnosa sa nepoznatom osobom.

Zbog toga će kasnije ove godine Benzema na sud, a ako bude proglašen krivim, prijeti mu u petogodišnji zatvor.

Benzema je za Real Madrid ove sezone postigao 28 golova uz osam asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.