ODUŽILI SE ZA VJERNOST

Ajaks na nesvakidašnji način dijeli trofej navijačima

Klub je donio pomalo iznenađujuću, ali svakako velikodušnu odluku

Trofej namijenjen prvaku Holandije bit će istopljen, od njega će biti napravljene zvijezde. Agencije

A. M.

12.5.2021

Fudbaleri Ajaksa su ove sezone osvojili 35. titulu u Erediviziji i time drže rekord. Ipak, sada imaju priliku da obore još jedan. Najkraće će biti vlasnici jednog trofeja, ali ne zato što će im ga neko oduzeti već će on nestati.

Klub je donio pomalo iznenađujuću, ali svakako velikodušnu odluku. Ajaksu je baš kao i svima nedostajala uzavrela atmosfera na stadionu, ali su pronašli način da se oduže navijačima čiju su podršku ipak mogli osjetiti na različite načine ove sezone.

Trofej namijenjen prvaku Holandije bit će istopljen, od njega će biti napravljene zvijezde i to 42.000 malih zvijezda, koje će biti poslane na adrese vlasnika sezonskih karata.

Generalni direktor kluba Edvin van der Sar (Edwin van der Saar) rekao je da su igrači bez obzira na to što se mahom igralo pred praznim tribinama osjetili podršku koja im stiže sa svih strana.

- Prazne tribine, bez navijača i navijanja… sezona 2020./2021. bila je ekstremno čudna. Igračima i osoblju je to nedostajalo. Ali na kraju, postali smo šampioni i to nas je navelo da razmislimo "Zašto ne bismo podijelili ovaj trofej". I stvarno mislimo na dijeljenje trofeja. Toliko Ajaksovih navijača je bilo dio uspjeha kluba. To je 35. titula državnog prvaka. Dobit će djelić trofeja. Kao znak zahvalnosti i poštovanja podrške koju smo imali. Navijači Ajaksa, 35. titula je vaša - poručio je klub iz Amsterdama.

Svi vlasnici sezonskih karata će dobiti zvjezdicu tešku 3.45 grama, koja je sačinjena od 0.06 grama trofeja i 3.39 grama kalaja.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.