TUŽAN KRAJ

Tijelo nije izdržalo, bivši kapiten Junajteda objavio prekid karijere

Valensija se oprostio u 35. godini

Valensija: S "Crvenim đavolima" osvojio osam trofeja. AGENCIJE

A. Vatreš

13.5.2021

Bivši kapiten engleskog nogometnog velikana Mančester junajteda Ekvadorac Antonio Valensija (Valencia) objavio je prekid igračke karijere.

Valencija (35) je ove sezone bio član meksičkog kluba Kveretaro, a na umirovljenje se odlučio nakon niza povreda koljena.

- Ovo je teška odluka jer se psihički dobro osjećam, međutim, postoji problem s koljenom. To je tužno - rekao je Valensija tokom press konferencije, prenosi Hina.

- Nisam mislio da će ovaj trenutak doći tako brzo, ali moje tijelo me zamolilo da donesem takvu odluku - dodao je.

Ekvadorac je karijeru počeo u El Nasionalu, igrao je za Viljareal, Rekreativo, Vigan, Mančester junajted i LDU Kvito. Svakako, najveći trag je ostavio u Mančester junajtedu čiji je dres nosio od 2009. do 2019. upisavši 339 nastupa i 25 golova.

- Vigan je bio jedinstveno iskustvo, a onda mi je Bog dao priliku da se pridružim Mančester junajtedu. Nikada neću zaboraviti sve što sam doživio na Old Trafordu, nikada neću zaboraviti svaki gol, svaki trofej i prekrasne navijače - dodao je Ekvadorac koji je igrao na poziciji desnog beka i desnog krila.

U dresu "Crvenih đavola" osvojio je osam trofeja pri čemu dva naslova engleskog prvaka, te Evropsku ligu 2017.

Za reprezentaciju Ekvadora je zabilježio 99 nastupa postigavši 11 golova. Nastupio je na dva SP-a (2006, 2014) i četiri Kopa Amerike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.