ASOVI

Mendeš demantovao da će se Ronaldo vratiti u Sporting: Gdje će nastaviti karijeru?

Majka Dolores leti za Torino i - kako kaže ,kreće u akciju nagovaranja sina da se vrati u ekipu koja je poslije 19 godina osvojila šampionski naslov u Portugalu

Kristijano Ronaldo. Arhiva

G. Šumar

15.5.2021

Mogla bi budućnost Kristijana Ronalda (Cristiano) da se pretvori u veliku ljetnu sapunicu. Iako ima još godinu ugovora sa Juventusom, ni klub ni fudbaler jedan drugom nisu u potpunosti ispunili očekivanja, a priče o rastanku dodatno je rasplamsala Ronaldova majka Dolores Aveiro koja je izjavila da će ubijediti sina da se vrati u Sporting, te da će naredne sezone jedan od najboljih fudbalera svih vremena ponovo igrati na stadionu Žoze Alvelade.


Kristijano je ponosan na Sportingovu titulu, ali...

Ronaldno se ne oglašava, a nije bilo ni odgovora njegovog zastupnika Žorža Mendeša (Jorge Mendes). Sve do danas. Najmoćniji fudbalski agent današnjice pričao je eksluzivno za porugalski "Rekord".

- Kristijano je ponosan na Sportingovu titulu, što je i javno demonstrirao. Ali, u ovom trenutku njegovi planovi se ne poklapaju sa povratkom u domovinu, objasnio je Mendeš.

Ronaldo nikada nije krio ljubav prema lisabonskim Lavovima iz čijih redova se 2003. godine otisnuo u Mančester junajted, a ostalo je postalo historija. Želja da se karijera završi u Sportingu je neupitna, ali je Ronaldo prema tvrdnjama Mendeša još daleko od fudbalske penzije.

Njegova sljedeća fudbalska stanica i dalje je pod znakom pitanja - postoji opcija da odradi i posljednju godinu ugovora u Torinu ili da promijeni grb i uzme dres tima sa kojim će imati šanse da bar još jednom pokori Evropu.

Majka Dolores leti za Torino i - kako kaže ,kreće u akciju nagovaranja sina da se vrati u ekipu koja je poslije 19 godina osvojila šampionski naslov u Portugalu. Međutim, koliki god uticaj imala, gotovo sigurno neće biti dovoljan da Ronalda udalji iz Liga petice. Znamo kakva je to karakter - onaj u kojem glad za golovima i trofejima nikada ne jenjava. A i 28 pogodaka i izvesno zvanje "Capocannonierea" u Seriji A govori da je pred njim još nekoliko sezona na vrhunskom nivou.

Derbi sa Interom

Inače, Juventus danas (18 sati) dočekuje novog prvaka Italije - Inter. Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.20. Odigraj online i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu,

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.