MILANO

Zlatan Ibrahimović u dilemi: Nastaviti liječenje konzervativnom metodom ili operacija!

Bosanac sa švedskim sportskim državljanstvom povrijedio je koljeno na nedavnom derbiju protiv Juventusa

Zlatan Ibrahimović. Arhiva

G. Š. / La Gazzette dello Sport

15.5.2021

Milan u završnicu sezone ulazi bez Zlatana Ibrahimovića (39). Bosanac sa švedskim sportskim državljanstvom povrijedio je koljeno na nedavnom derbiju protiv Juventusa, a iako je trener Rosonera Stefano Pioli izjavio kako se nada da će Ibrahimović biti spreman za utakmicu posljednjeg kola na gostovanju protiv Atalante, koja je na raspored sljedećeg vikenda, italijanski mediji sumnjaju da će to biti moguće, te da je on već odigrao svoju posljednju utakmicu za Milan ove sezone.

Prema tvrdnjama "La Gazzette dello Sport", Ibrahimović je u kontaktu s jednim američkim liječnikom, specijalistom za povrede koljena, koji ga je već operisao 2017. godine, te je pred napadačem sada dvojba - nastaviti liječenje konzervativnom metodom ili se podvrgnuti operaciji, zbog koje bi propustio Evropsko prvenstvo,. Ova druga opcija utjecala bi i na njegovu sljedeću sezonu u Milanu. 

Ibrahimović je nedavno potpisao novi ugovor s Milanom vrijedan 7 miliona eura po sezoni, a ove je sezone ovaj 39-godišnjak zbog povreda propustio 22 utakmice italijanskog prvenstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.