FK SARAJEVO

Sušić i Pejović odstranjeni iz ekipe do kraja sezone!

Moramo igrati puno angažiranije, rekao je Uščuplić

Tino Sušić. FK Sarajevo

Piše: G. Šumar

16.5.2021

Fudbaleri Sarajeva, nakon domaćeg kiksa protiv Slobode (0:0) koji je doveo o smjene stručnog štaba Vinka Marinovića, danas (17 sati) gostuju u Doboju kod Kaknja.


Zahtjevan meč

- Kratko je vrijeme za pripremu, što se mene tiče, tek u petak sam preuzeo ekipu, rekao je novi-stari trener prvaka s Koševa Dženan Uščuplić i dodao:

- Sigurno da će to biti jedna zahtjevna utakmica, s obzirom na to da smo u specifičnoj situaciji nakon utakmice koju smo odigrali 0:0 (Sloboda - op.a.) i u kojoj nismo bili konkretni. U tim nekim stvarima nije bilo energije, na tome radimo kako bismo narednu utakmicu odigrali puno angažiranije i ostvarili dobar rezultat.

Uščuplić treći put preuzima prvi tim Sarajeva kao „vatrogasac“. Prvo je naslijedio hrvatskog trenera Roberta Jarnija, te osvojio Kup BiH, a onda napravio i dobre rezultate u Evropi (od 1. februara 2014. do 26. septembra 2014. godine). Drugi put je došao umjesto Srbijanca Miodraga Ješića i osvojio titulu (21. april 2015. – 11. septembar 2015.).


Igrački kadar

U klubu s Koševa nadaju se da će i treći dolazak biti trofejan...

Inače, osim ranije povrijeđenih Đanija Salčina, Dala Varešanovića, Mersudina Ahmtovića... te kartoniranih Mirka Oremuša i Anela Hebibovića, Uščuplić danas neće moći računati ni Aleksandra Pejovića, ni Tina Sven Sušića koji su odstranjeni iz ekipe do kraja sezone.

Kako saznajemo u sarajevskoj Titovoj 38b, Pejović je udaljen iz ekipe jer je najavio tužbu zbog četiri neisplaćene plaće, dok se Sušiću zamjera što je često bio povrijeđen. Navodno, obojica su završili svoje epizode u FK Sarajevo, iako su i naredne sezone pod ugovorima. No, iz bordo tima jučer se nisu oglasili u vezi “slučaja Sušić i Pejović”.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.