SERIJA A

Uprava Milana donijela odluku oko sudbine Marija Mandžukića

Hrvatski napadač je ove zime došao u Milano kao slobodan igrač, nakon što skoro godinu nije igrao nigdje

Marijo Mandžukić. Arhiva

G. Š. / Corriere della Sera

16.5.2021

Prema pisanju "Corriere della Sera", Marijo Mandžukić neće produžiti ugovor sa Milanom. Hrvatski napadač je ove zime došao u Milano kao slobodan igrač, nakon što skoro godinu nije igrao nigdje. Rosoneri su ga u tom trenutku doveli kao pojačanje za titulu jer im je nedostajao napadač. Tad su još bili prvi na tabeli i nadali su se da će tu i ostati. Međutim, od tad je mnogo stvari krenulo naopako. Inter je preskočio gradskog rivala u borbi za titulu, a sada im visi i mjesto za plasman u Ligu prvaka... Mandžukić nije dao doprinos kakav se očekivao, većinu vremena je proveo oporavljajući se od povreda.

- Žao mu je jer je i on sam mislio da je u boljem stanju. Ali, znali smo vrlo dobro da je njegovo dovođenje rizičan potez. Osjeća se bolje, ali povreda je sada više stvar psihologije, rekao je direktor Milana Paolo Maldini.

Inače, Mandžukić je s Milanom imao opciju produženja ugovora do ljeta 2022. godine, a prema navodima italijanskih medija zaradio bi još 1,8 miliona eura. No, na kraju sezone ćemo saznati hoće 34-godišnji Mandžukić ješ negdje zaigrati ili će objesti kopačke o klin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.