NEVJEROVATAN PODATAK

Ono što je Džejmi Vardi uspio mnogima ne bi pošlo za rukom ni na "Football Manageru"

Prije 10 godina Vardi je igrao amaterski fudbal

Džejmi Vardi. Agencije

A. M.

17.5.2021

Da je Džejmi Vardi (Jamie Vardy) jedinstven fudbaler, odavno je već poznato. Prošao je put od "beton lige", do šampiona Engleske za svega nekoliko godina i jedan je od najomiljenijih fudbalera u Evropi.

Ipak, da tu ne bude završetak njegove priče za filmsko platno, potrudili su se statističari na Ostrvu, koji su "izvukli" još jedan nevjerovatan podatak.

Napadač Lestera, s kojim je u subotu osvojio prvi FA kup u klupskoj historiji, jedini je kroz karijeru nastupao u svih 14 rundi najstarijeg engleskog takmičenja.


Prije 10 godina Vardi je igrao amaterski fudbal i došao je do svog prvog trofeja osvojivši englesku "Northern league" – konferencijski nivo takmičenja.

Nakon epizoda u Halifaksu i Flitvudu 2012. godine otišao je u Lester gdje počinje jedna od najljepših priča u historiji fudbala.

Najstarije fudbalsko takmičenje ima 14 rundi, a od prve runde kreću amaterski klubovi. Nakon kvalifikacija stižu glavne runde gdje su priključuju i profesionalni klubovi u Engleskoj.

Dakle, Vardi je u svojoj karijeri igrao svih šest rundi kvalifikacija FA kupa i osam glavnih rundi, na kraju je i osvojio ovo najstarije kup takmičenje na svijetu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.