TEL AVIV

Nesuđeni fudbaler Sarajeva iz Izraela: Morali smo ići u "sigurnu sobu" kada su se začule sirene

Najviše je napada u blizini Gaze, a u Tel Avivu samo dvije noći, kazao je Fatos Bećiraj

Fatos Bećiraj. Agencije

A. M.

17.5.2021

Fudbalski reprezentativac Crne Gore, Fatos Bećiraj (Bequiraj), koji je prošlog ljeta bio pred potpisom za FK Sarajevo, protekle sedmice našao se u centru ratnih dešavanja u Tel Avivu

Prvog dana napada morao je, kaže, da se skloni u "sigurnu sobu" ali kako dodaje, situacija se u tom gradu smiruje i nakon utakmice koja je zakazana za četvrtak najavljuje povratak u Crnu Goru.

Bećiraj je za Jutarnji program Televizije Crne Gore kazao da živi u centru Tel Aviva i da je tamo bilo nemira dva-tri dana ali, kako dodaje, u zadnjih nekoliko dana u tom dijelu države je dosta mirno i sve funkcioniše normalno.

Svaka zgrada ima sigurnu sobu

- Moraju se pratiti uputstva. Svaka zgrada ima sigurnosnu sobu, imate 90 minuta od kada se začuju sirene da pođete u tu sigurnu sobu i onda ste bezbjedni - kazao je Bećiraj i dodao da se i on prve noći morao skloniti u tu sobu.

- Morali smo ići prvu noć kada su bili napadi ali to traje kratko i nakon toga sve je normalno. Najviše je napada u blizini Gaze, a u Tel Avivu samo dvije noći. Ovdje nema straha za domaće stanovništvo, oni su navikli jer su dugo u sukobu. Kada prođu sirene sve se vraća u normalu - kazao je crnogorski reprezentativac.

Nije kaže, bilo svejedno u tim momentima za strane državljane ali, kako dodaje, situacija se smiruje, govori se o primirju, nada se tome.

- U ponedjeljak je sve počelo. Tako je bilo tokom napada u Tel Avivu. U drugim gradovima je slika drugačija - kazao je Bećiraj.

Jučer su, kaže, i počeli trenirati za utakmicu koja je planirana u četvrtak.

- Nakon utakmice završavam sezonu i nakon toga dolazim u Crnu Goru na okupljanje reprezentacije - kazao je Bećiraj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.