ARSENAL

Arteta: Došlo je vrijeme da se rastanemo sa Davidom Luizom

Bila je privilegija da provedem 18 mjeseci sa Davidom, on je igrač koji je osvojio sve što se osvojiti može kao fudbaler - izjavio je menadžer Arsenala

Mikel Arteta. Arhiva

G. Šumar

18.5.2021

Na kraju sezone ističe ugovor defanzivcu Arsenala Davidu Luizu (34).


Napravio veliku uslugu timu

- Bila je privilegija da provedem 18 mjeseci sa Davidom, on je igrač koji je osvojio sve što se osvojiti može kao fudbaler - izjavio je menadžer Arsenala Mikel Arteta i dodao:

- Mislim da smo se odlično slagali tokom ovog perioda i da nam je u velikoj mjeri pomogao. Želim mu mnogo sreće u njegovom sljedećem poglavlju, siguran sam da može još mnogo toga da pruži. Jasno smo razgovarali prethodnih mjeseci. On je već napravio veliku uslugu timu – uslijed pandemije koronavirusa pristao je da produži ugovor prošlog ljeta uz umanjenje plaće. Sada je došlo vrijeme da se rastanemo – veoma sam mu zahvalan na svemu.


Prirodna zamjena

Mnogi smatraju da je Vilijam Saliba (William), fudbaler Arsenala na pozajmici u francuskoj Nici, Luizova prirodna zamjena.

- Nismo još donijeli nikakvu odluku. Pričat ćemo o ulogama u narednoj sezoni kada ova bude okončana. On je naš igrač, ali tek treba da se odlučimo, rekao je menadžer Arsenala.

Luiz je u Arsenalu od 2019. godine, a sa tim timom je 2020. godine osvojio FA Kup i Komjuniti šild. Prethodno je nastupao za Vitoriju, Benfiku, Čelzi (u dva navrata) i Pari Sen Žermen. U ovoj sezoni odigrao je 30 klupskih utakmica i postigao dva gola u svim takmičenjima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.