ODLUKE

FIFA stavila rampu, Lijanko iz Brazila ne može igrati za Srbiju

Ništa od namjere selektora Stojkovića

Vojnović: Nije dobio odobrenje. Twitter

N. Demirović

18.5.2021

Imao je veliku želju selektor Srbije Dragan Stojković Piksi da pod nacionalnu zastavu pozove prvotimca Torina Lijanka Vojnovića. Brazilski štoper je, također, želio da se vrati korijenima i pridruži se reprezentaciji Srbije, ali od toga neće biti ništa, piše "Mozzart sport"

Zbog propisa Svjetske fudbalske federacije (FIFA) dvije strane su morale da odustati od ideje velikog povratka Lijanka Vojnovića u reprezentaciju Srbije.

- Lijanko je igrač koji ima kvalitet za reprezentaciju Srbije. Selektor Stojković je želio da ga pozove na turneju koju ćemo imati početkom juna u Japanu. Obavili smo razgovore sa njim i kod njega je postojala želja i interesovanje. Na osnovu prikupljene dokumentacije kontaktirali smo FIFA i nažalost odgovor je bio negativan,  rekao je sportski direktor reprezentacije Srbije Stevan Stojanović.

Lijanko je inače rođen u Brazilu gdje mu djed stigao iz Srbije. Bio je dio mlađih kategorija, zatim je igrao za omladince i olimpijsku selekciju Brazila i sada više nema pravo promjene reprezentacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.