OBILJEŽIO JEDNU EPOHU

Ronaldo: Nadam se da će me pamtiti kao velikog igrača

Mesi i Ronaldo su i dalje važne poluge svojih ekipa, ali se osjeti kako su sve dalje od vrhunca svojih karijera

Kristijano Ronaldo. Agencije

A. M.

18.5.2021

Kristijano Ronaldo (Cristiano) ima već 36 godina. Prethodnih 13 godina svjetskog fudbala obilježila je dominacija njega i Lionela Mesija (Messi). Dvojac je osvojio 11 od 12 Zlatnih lopti u tom periodu, a dominaciju je nakratko prekinuo tek Luka Modrić.

Ronaldo i Mesi su i dalje važne poluge svojih ekipa, ali se osjeti kako su sve dalje od vrhunca svojih karijera. Novinare koji su prisustvovali proglašenju Ronalda kao globalnog ambasadora "Livescorea" zanimalo je koga Portugalac vidi kao igrače koji će zamijeniti njega i Mesija te preuzeti primat svjetskog fudbala.

- Teško je uprijeti prstom u samo jednog igrača, ali uzbudljivo je gledali ovu novu generaciju koja dolazi. Erling Haland (Haaland) i Kilijan Mbape (Kylian Mbappé) su momci koji dolaze i fantastični su. Neki igrači mogu imati jednu ili dvije sjajne sezone, ali oni najveći sposobni su držati visok nivo jako dugo. Za to je potrebno jako puno truda i rada - odgovorio je napadač Juventusa.

- Nadam se da će me pamtiti kao velikog igrača, kao nekog ko je naporno radio i uvijek davao sve od sebe da pomogne ekipi. Smatram da sam time zaslužio svoje mjesto u historiji - zaključio je Ronaldo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.