ENGLESKA

Čelzi savladao Lester i došao na korak od Lige prvaka

Prava drama nas čeka u završnom kolu predstojećeg vikenda

Slavlje fudbalera Čelzija. AFP

A. M.

18.5.2021

Fudbaleri Čelzija savladali su Lester na "Stemford Bridžu" rezultatom 2:1 u 37. kolu Premijer lige i došli na korak od plasmana u Ligu prvaka.

Sva tri gola postignuta su u drugom poluvremenu. Londonski "Plavci" su do vodstva došli na startu drugog dijela, a strijelac je bio Antonio Ridiger (Rudiger). 

Žoržinjo (Jorginho) je u 66. minuti s bijele tačke udvostručio prednost Čelzija, a Lester se 10 minuta kasnije vratio u meč golom Kelečija Ihenača (Kelechi Iheanacho).

Ipak, tim Brendana Rodžersa (Rodgers) nije imao snage za više u finišu, pa su tri boda ostala u Londonu.

Čelzi pred gostovanje Aston vili u posljednjem kolu ulazi kao trećeplasirani sa 67 osvojenih bodova. Lester je četvrti sa 66, a pred njim je duel kod kuće protiv Totenhema.

Ekipi Brendana Rodžersa ni potencijalna pobjeda u tom meču ne garantuje Ligu prvaka, jer bi ispred njih mogao završiti trenutno petoplasirani Liverpul, koji ima 63 boda, u slučaju da ostvari oba trijumfa do kraja – protiv Barnlija i Kristal palasa. Tada bi odlučivala bolja gol razlika. "Lisice" trenutno imaju +20, a Redsi +21.

Prava drama nas čeka u završnom kolu predstojećeg vikenda. Ni Čelzi nije siguran putnik u elitu, ali je sada u znatno boljoj poziciji u odnosu na rivale.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.