SLOVENIJA

Navijači izabrali Mulahusejnovića, Ibričića, Jakupovića... u tim sezone

Trenutno biraju navijači, a zatim će i fudbaleri, te novinari

G. Šumar

Nardin Mulahusejnović

Foto: Arhiva


Sindikat slovenačkih fudbalera "Spins" i ove će godine izabrati najbolje u Prvoj ligi Telekom Slovenije. Bit će izabran najbolji tim, ali i igrač, te trener sezone. Trenutno biraju navijači, a zatim će i fudbaleri, te novinari. Zbog toga je trenutni poredak prilično iznenađujući, a trenutno je među najboljih 11 sezona čak šest fudbalera Domžala, iako su na tabeli tek četvrti. Sven Šoštarič Karič, Andraž Žinič, Damjan Vuklišević, Senijad Ibričić, Dario Kolobarić i Arnel Jakupović do sada su dobili dovoljno glasova za ulazak u 11 najboljih u sezoni, u kojoj - zanimljivo, još nema nijednog člana lidera Maribora.

U međuvremenu, Olimpija ima samo jednog predstavnika, Timi Maks Elšnik (Max), Mura ima tri - Matko Obradović, Žan Karničnik, Luka Bobičanc, Koper jednog - Nardin Mulahusejnović. Trener sezone za sada je Dejan Djuranović iz Domžala, a igrač sezone je Senijad Ibričić.

Inače, Mulahusejnović je trenutno prvi strijelac Prvoj ligi Telekom Slovenije. Postigao je 13 golova, kao i Jan Mlakar (Mlakar), ali je Slovenac postigao četiri gola iz penala, a Bosanac dva. 

  • Najbolji tim sezone po dosadašnjem izboru navijača

    Najbolji tim sezone po dosadašnjem izboru navijača

    Foto: SPINS


Više o temi Nardin Mulahusejnović

NA VRH

Podijeli članak na