LA LIGA

Kros bijesan zbog sudijske odluke koja bi Real mogla koštati titule

Sporna odluka sudije na utakmici protiv Sevilje

Kros: Sudijske odluke oštetile Real. Arhiv

E. Ćosić

20.5.2021

Veznjak Real Madrida Toni Kros (Kroos) smatra da je trka za prvaka Španije gotova, da njegov tim neće osvojiti prvenstvo, a kao glavnog krivca za to označio je sudiju Martineza Munueru, koji je dijelio pravdu u remiju Reala i Sevilje (2:2). 

Podsjećamo, pri rezultatu 1:1 i u trenucima kada je kraljevski klub dominirao Munuera je uz pomoć VAR-a umjesto da dopusti Benzemi da izvede dosuđeni jedanaesterac, promijenio odluku za 360 stepeni i pokazao na penal za Sevilju. Siguran egzekutor najstrožije kazne bio je Ivan Rakitić, a Real je u finišu utakmice došao do tek jednog boda.

- Ne dešava se često, ali to je jedan od onih dana kada se ne slažem sa odlukom sudija. Kada imate taj osjećaj da ste oštećeni, mogu samo reći da se ne slažem sa takvim odlukama. Zizou se ne žali često na odluke sudija, ali to što je prišao njemu na kraju utakmice je dokaz da smatra da smo oštećeni. Ja smatram da je to greška koja je imala ozbiljan utjecaj u borbi za titulu. Bijesan sam zbog toga, rekao je Kros koji rijetko kada protestuje na sudijske odluke.

Za vikend se igra posljednje kolo španskog prvenstva, a vodeći je Atletiko Madrid sa 83 osvojena boda, dok Real ima dva manje. Jorgandžije u posljednjem kolu gostuju Valjadolidu koji je u zoni ispadanja, dok će Real ugostiti Viljareal. I Atletiko i Real igraju u subotu od 18:00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.