PRIJELAZNI ROK

Bufon: Izabrat ću najluđu ponudu

Ponosan sam na ovakav završetak

Đanluiđi Bufon. Arhiva

G. Šumar

20.5.2021

Legendarni golman Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon) u srijedu je vjerovatno posljednji put bio član Juventusa. 

- Ponosan sam na ovakav završetak. Juve, navijači, predsjednik, saigrali i trener će uvijek biti dio mog života, rekao je Bufon poslije pobjede u finalu Kupa Italije nad Atalantom u Ređo Emiliji.

Drugi put je u klubu iz Torina, gdje je uglavnom branio kup utakmice i duele u Ligi prvaka, a kako je Juve osvojio Kup Italije logično je bilo i da Điđi priča o tome gdje će nastaviti karijeru. Osim Juventusa, u dva navrata, Điđi Bufon je nastupao za Parmu i Pari Sen Žermen. Legendarni italijanski golman ima 43 godine i djeluje da još uvijek želi da brani.

- Sve stvari imaju svoj kraj. Imam 43 godine i moram da odlučim. Imao sam mnogo ponuda, ona koja bude najstimulativnija i najluđa, nju ću izabrati. Dobio sam ponudu od jednog zvaničnika koji će me preteći u ludilu. Volim te ljude. Život mora da se živi, ako sam zbog nečega ovdje, to je tačno zbog malo ludila koje mi je dozvolilo da uvijek sanjam nove projekte i ostvarenja. Moram da se borim, putujem, da brinem o tijelu i energiji. Mogu i da stanem, ali ako bude neko luđi od mene i ako neko smisli nešto luđe od mene, ja ću ga pratiti - ističe Bufon.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.