ENGLESKA

Junajted i Čelzi spremili pakete za Kejna, rečeno mu da ne ide u Siti

Napadač napušta Totenhem

Kejn: Odlazi iz Totenhema, realan ostanak u Engleskoj. Twitter

E. Ćosić

21.5.2021

Hari Kejn (Harry Kane) će na kraju sezone napustiti Totenhem. Za engleskim napadačem vlada veliki interes, za njegove usluge zainteresovani su Čelzi, te mančesterski rivali Junajted i Siti, dok iz prikrajka situaciju prati PSG. 

Sjajni napadač navodno želi riješiti pitanje novog kluba pred Evropsko prvenstvo u kojem će predvoditi englesku reprezentaciju u nadi da će njegova kvalitetna generacija napokon razveseliti naciju. Kejn ima još tri godine ugovora, pa se Spursi nadaju kako će inkasirati 150 miliona funti na ime njegovog transfera. 

Ipak, klubovima neće biti jednostavno inkasirati toliki novac na pojačanje, naročito u doba pandemije kada su klubovi znatno uvećali svoje gubitke. Stoga su sve aktuelnije raznorazne trampe igrača, a Junajted i Čelzi su otišli korak dalje, pa za Kejna planiraju poslati pakete sa po dva igrača. Prema pisanju "ESPN-a", Junajted je za Kejna pripremio Entonija Marsijala (Anthony Martial) i Džesija Lingarda (Jesse Lingard) koji igra kao preporođen na posudbi u Vest hemu. Sa druge strane, Čelzi je za Kejna spremio Tejmija Abrahama (Tammy Abraham) i Kepu Arizabalagu. 

Kada je riječ o trećoj opciji u Engleskoj, legenda Liverpula Džon Barns (John Barnes) savjetuje Kejna da ni pod razno ne ide u Mančester Siti, jer kod Gvardiole neće igrati ono na što je navikao. 

- Ako već bira između ta tri kluba, trebao bi izabrati između Čelzija i Mančester Junajteda. Njima treba napadač, a kod Gvardiole ne bi bio ubojiti strijelac na što je navikao u Totenhemu. U Sitiju ne bi bio fudbaler na kakvog smo navikli, rekao je Barns za engleske medije.

Hari Kejn je ove sezone odigrao 48 utakmica za "Pijetlove" u svim takmičenjima, a postigao je 32 pogotka uz 16 asistencija. Ponovo je Totenhemu izmakao trofej, a najbliži su bili u finalu Liga kupa kada ih je porazio Mančester Siti (1:0).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.