BIVŠI SAIGRAČ

Fernandes iznenadio izborom igrača s kojim bi volio igrati

Dijelili svlačionicu Udinezea

Fernandes: Izbor pao na igrača Napolija. Twitter

E. Ćosić

21.5.2021

Jedan od najboljih fudbalera engleske Premijer lige i član Mančester Junajteda Bruno Fernandes iznenadio je sve odabirom igrača sa kojim bi volio igrati. Fernandesov izbor pao je na fudbalera Napolija i reprezentacije Poljske Pjotra Zjelinskog. 

Glavna violina "Crvenih đavola" i ove sezone pruža odlične partije za tim sa Old Traforda, a ne skriva želju da ponovo igra sa Zjelinskim. Portugalac i Poljak su sarađivali u Udinezeu, a očito da je trenutni član Napolija "po mjeri" portugalskom veznjaku. Bruno je u razgovoru za poljski "Canal Plus Sport" imao samo riječi hvale za člana poljskog nacionalnog tima.

- Mislim da je tehnički Zjelinski i bolje treniran nego ja. U prošlosti je bilo malo stidan, kao i ja, a sada je druga priča. Došli smo iz različitih država, različitih mentaliteta i bilo nam je teško. On je odličan i fudbaler i čovjek. Nedavno smo razgovarali i rekao sam mu kako bih volio da ponovo igramo zajedno. Ko zna šta budućnost donosi. On je za mene vrhunski igrač, rekao je Fernandes za portugalski medij.

Zjelinski je bio član Udinezea u periodu od 2012. do 2016. godine, s tim da je dvije godine proveo na posudbi u Empoliju. Od 2016. godine nastupa za Empoli za koji je ove sezone postigao osam golova i upisao 11 asistencija. S druge strane, Fernandes je proveo tri godine u Udinama, u periodu od 2013. do 2016. godine. Poslije Udinezea nastupao je za Sampdoriju i Sporting iz kojeg je i stigao u Mančester Junajted.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.