ENGLESKA

Još jedan trener napušta klub po završetku sezone u Premijer ligi

Odlazi iz kluba nakon četiri godine

Espirito Santo: Dobro kotira za klupu Totenhema. Twitter

E. Ćosić

21.5.2021

Završnica sezone u engleskoj Premijer ligi donosi kraj za još jednog trenera. Nakon što je potvrđeno da će Sem Alerdajs (Sam Allardyce) nakon posljednjeg kola napustiti Vest Brom, isto će uraditi i Nuno Espirito Santo koji će nakon četiri godine napustiti klupu Vulvsa. 

Portugalski trener je preuzeo tim sa Molinoa u maju 2017. godine i za to vrijeme je ostvario odlične rezultate, koji su mu dobra preporuka za posao u Totenhemu s kojim se sve više povezuje u posljednje vrijeme. Espirito Santo je sa Vulvsima osvojio Čempionšip, bio 7. u prvoj sezoni pri povratku u elitni rang, izborio je Evropa ligu gdje je dospio do četvrtine finala, a vodio je tim i do polufinala FA kupa.

Engleski mediji su razlaz Espirita Santa i Vulvsa vidjeli kao odluku portugalskog trenera da sjedne na klupu mnogo ambicioznijeg Totenhema. Vulvsi posljednju utakmicu sezone igraju u nedjelju, a na megdan im stiže Mančester Junajted. Nuno Espirito Santo je prije engleskog tima sjedio na klupi Rio Avea, Valensije i Porta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.