ŠPANIJA

Sprema se čistka u Realu

Veliki broj otpisanih fudbalera

Perez se riješava pojedinih fudbalera. Arhiv

E. Ćosić

22.5.2021

Ljetna pauza nakon jedne naporne sezone bit će još teža za Real Madrid. Manje je novca za pojačanja, iako se i dalje špekuliše o dolasku Mbapea i Halanda. Neće biti mnogo ulaznih transfera, ali se očekuje da zato bude mnogo odlazaka iz kraljevskog kluba.

Dogovoren je dolazak Davida Alabe koji dolazi bez obeštećenja, a pitanje je da li će biti još pojačanja za tim koji će vjerovatno ostati i bez trenera na kraju tekuće sezone. Veliki broj fudbalera je na otpisano, a listu predvodi Eden Azar (Hazard). Sjajni belgijski fudbaler nije ni sjena onog igrača koji je bio u Čelziju, pa će ga Perez rado prodati. Pored belgijskog debakla tu su još i Marko Asensijo (Marco Asensio), Geret Bejl (Gareth Bale), Rafael Varan (Raphael Varane), Isko, Luka Jović i Dani Sebaljos (Ceballos), a očekuje se da im se na izlaznim vratima pridruže i neki iskusniji fudbaleri.

Prema pisanju španskih medija Luka Modrić bi mogao ostati, a Marselo će napustiti kraljevski klub nakon 14 godina. Još uvijek nije poznato da li će Serhijo Ramos (Sergio) produžiti ugovor. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.