ENGLESKA

Ako dođe u Italiju Gvardiola će za pomoćnika zvati legendarnog fudbalera

Menadžer Mančester Sitija

Gvardiola: U Italiji nije radio kao trener. Twitter

E. Ćosić

22.5.2021

Menadžer novopečenog prvaka engleske Pep Gvardiola (Guardiola) u razgovoru za "Corriere dello Sport" dotakao se brojnih tema, a jedna je bila Breša, klub za koji je španski stručnjak nastupao. 

Breša je bila i posljednji evropski klub u igračkoj karijeri Pepa Gvardiole, prije nego se odlučio za Al Ahli i Dorados. U italijanskom klubu je bio u periodu između 2001. i 2003. godine, a imao je priliku igrati sa legendarnim Robertom Bađom (Baggio). 

- Johan Krojf (Cruyff) ga je uvijek hvalio. Želio ga je vidjeti u španskom prvenstvu i zanimalo ga je kako bi se prilagodio na španski fudbal. Bađo je tih godina mogao igrati gdje je želio, ali nije bilo nikakve šanse da ga se nagovori da napusti Italiju, rekao je Gvardiola za legendarnog italijanskog fudbalera koji danas živi daleko od fudbala i svih dešavanja vezanih za sport koji je živio nekada.

- Svi mi danas živimo u brizi zbog onoga što se događa oko nas, a zaboravljamo ono što je u nama. Bađo je suprotnost. On voli svoj unutrašnji mir, svoju obitelj, bavi se budizmom i uživa u malim stvarima. Kad budem imao 72 godine i kad budem radio u Italiji, pitat ću ga da mi bude pomoćnik. Pokušat ću ga nagovoriti da se vrati fudbalu, poručio je trener Mančester Sitija, koji do sada nije imao priliku kao trener raditi u Italiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.