PREMIJER LIGA BIH

Borac već danas može do titule, borba za Evropu i opstanak

Danas se igraju utakmice 32. kola

Borac: Pobjedom ovjeravaju naslov prvaka. Arhiv

E. Ćosić

23.5.2021

Danas se igraju utakmice pretposljednjeg, 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Trenutni lider na tabeli Borac već danas može doći do titule. 

Banjalučani u posljednja dva kola ulaze sa četiri boda prednosti u odnosu na Sarajevo, a današnjom pobjedom protiv Tuzla Sitija, tim Marka Maksimovića i zvanično bi bio novi prvak Bosne i Hercegovine. "Plavo-crveni" mogu odigrati i neriješeno, čak i izgubiti, ali onda bi osluškivali rezultat sa stadiona "Asim Ferhatović Hase" gdje Bordo tim dočekuje bijeljinski Radnik.



Borba za Evropu

Zanimljiva je borba za mjesta koja vode u Konferencijsku ligu. Tri ekipe (Velež, Zrinjski i Široki Brijeg) vode bitku za dvije pozicije koje garantuju plasman u kvalifikacije za novo UEFA-ino takmičenje. Velež na svom terenu dočekuje rasterećenu Slobodu koja je odličnim igrama na proljeće ovjerila ostanak u elitnom društvu. Široki Brijeg će na Pecari ugostiti Mladost koja ima pet bodova iznad sigurne zone, dok će Zrinjski pod Bijelim brijegom ugostiti raštimani orkestar tima sa Grbavice.

Ko će s Olimpikom put nižeg ranga

Pored Olimpika, koji je istupanjem iz lige već potpisao relegaciju, u niži rang će još jedna ekipa. U borbi za opstanak nalaze se Radnik i Krupa koji imaju po 25 bodova, ali Bijeljinci imaju nešto bolju gol razliku. U ovom kolu tim sa Vrbasa je slobodan, dok će Radnik imati teško gostovanje aktuelnom prvaku Sarajevu. 

Sve utakmice igraju se danas sa početkom od 17 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.