SERIJA A

Degradirao Džeku, a nije mogao da ga ne pomene u posljednjoj presici

Jose Mourinho nasljednik svog sunarodnika

Džeko i Fonseka: Zakopali ratne sjekire za kraj. Twitter

E. Ćosić

23.5.2021

Trener Rome Paulo Fonseka (Fonseca) obratio se medijima jučer po posljednji put kao trener Rome. Od ranije je poznato kako "Vučica" neće nastaviti  saradnju sa portugalskim stručnjakom, a na njegovo mjesto doći će njegov sunarodnik Žoze Murinjo (Jose Mourinho).

Fonseka nije mogao, a da se na posljednjoj presici ne dotakne Edina Džeke i sukoba sa trećim strijelcem u historiji Rome kojeg je degradirao, uzevši mu kapitensku traku i kojeg je u jednom periodu slao na tribine Olimpika. Portugalski trener kaže da je to iza njih, što se moglo primjetiti nakon utakmice protiv Lacija iz prošlog kola koju je Roma na krilima fenomenalnog Džeke privela u svoju korist i tako slavila u rimskom derbiju nakon tri godine čekanja.

- Svaka ekipa prolazi kroz određene turbulencije, a Džekina posljednja utakmica u derbiju protiv Lacija pokazala je da smo riješili problem. Ponosan sam što sam imao priliku trenirati ovu ekipu, jer sam dosta toga naučio. Sa Olimpika odlazim, ali ću Rim uvijek nositi u svom srce. Mi smo odigrali veliki broj utakmica i, ono što je važno, jeste da ostavljam izbalansiranu ekipu”, kazao je Fonseka u svom posljednjem obraćanju kao trener Rome.

Fonseka je u Rim stigao 2019. godine nakon trogodišnjeg angažmana na klupi Šahtara iz Donjecka. "Vučica" je pod njegovom trenerskom palicom do danas odigrala 101 utakmicu, a ostvaren je skor od 53 pobjede, 21 remi i 27 poraza.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.