BARCELONA

Raskukao se Kuman: Samo jednog igrača smo mi doveli

Loša sezona Barcelone

Kuman: Odbrojava posljednje dane u Kataloniji. Twitter

E. Ćosić

23.5.2021

Trener Barcelone Ronald Kuman (Koeman) nije se proslavio u prvoj sezoni na klupi katalonskog giganta. Katastrofalan start sezone uvjetovao je loš ishod u prvenstvu, obzirom da je Barceona završila tek na 3. mjestu. 

Tvrdoglavi nizozemski stručnjak je često punio naslovnice sportskih medija svojim čudnim izborom igrača, kao i zapostavljanja nekih fudbalera koji sigurno posjeduju kvalitet potreban za igranje na najvišem nivou. Ponajviše se misli na Miralema Pjanića, koji je proveo sezonu u nemilosti svog trenera. 

Sada se Kuman raskukao kako mu tim nije bio dovoljno jak, da je on doveo samo jednog fudbalera, zaboravivši da je upravo on otjerao Luisa Suareza koji je Atletiku donio naslov prvaka.

- Došli smo i preuzeli smo tim koji nam je bio na raspolaganju. Jedino je Dest došao posljednjeg dana prelaznog roka. Prema mom mišljenju, ovaj sastav nije napravljen tako da ispuni zahtjeve koje želimo za Barcelonu. Uz dužno poštovanje, tu su stariji igrači, a mlađi moraju da dobiju na iskustvu kako bi bili bolji. Projekat nije gotov, ne može se sve uraditi u jednoj sezoni", poručio je Kuman koji se nada ostanku na klupi "Blaugrane".

Pored 3. mjesta u La Ligi, Barcelona je odigrala lošu sezonu u Ligi prvaka, obzirom da ih je PSG eliminisao već u osmini finala, dok je utjeha osvojen trofej Kupa Kralja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.