ALARMIRANA I POLICIJA

Novi detalji drame u Butmiru: Dušan Hodžić sa zatvorenim okom napustio Sarajevo

Direktorice Sabrina Buljubašić još uvijek se nije oglasila, a ne javlja se ni na telefon

S lica mjesta: Policija provjerava navode iz prijave. Avaz

Piše: A. Kapo

24.5.2021

Drama u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru je okončana, a nedavno su i posljednji igrači napustili centar. Kako su ranije javili naši reporteri, Krste Velkoski i Amer Dupovac su posljednji napustili kamp.

S druge strane, Dušan Hodžić je među prvima otišao i to u bolnicu. On je i najgore prošao, jer mu je od udarca zatvoreno oko. Izvor upućen u dešavanja u klubu iz Titove 38 otkrio je za portal "Avaz" da je Hodžić, nakon ukazane ljekarske pomoći, napustio bh. prijestonicu te da je već na točkovima na putu za rodno Brčko.


Navijači traže odgovore

Kako saznajemo, navijači, koji su negodovali i tražili odgovore od direktorice Sabrine Buljubašić, prešli su na igrače. Hodžić je, navodno, braneći jednog igrača udario navijača, nakon čega je nastao opći haos.

Ubrzo je alarmirana policija te su na lice mjesta stigle tri policijske patrole.

Kako je za portal „Avaza“ potvrđeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, policajci nisu zatekli aktere incidenta, odnosno navijače.

- Još uvijek se provjeravaju navodi iz prijave – kratko su nam kazali iz Operativnog centra MUP-a KS.

Ostali bez titule

Direktorice Sabrina Buljubašić još uvijek se nije oglasila, a ne javlja se ni na telefon.

Podsjetimo, Sarajevo je izgubilo 13 bodova prednosti na proljeće i ostalo bez titule, igračima se duguje više plaća, gasi se Škola fudbala "Asim Ferhatović Hase", a vodstvo kluba je nedodirljivo. Navijači su očigledno odlučili uzeti stvari u svoje ruke. Za sada se ne nazire kraj agoniji bordo kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.