LIGA PRVAKA

Očekuje nas spektakl: Pamtite li ikad jaču drugu jakosnu grupu?

Velikani u drugom šeširu

Liga prvaka: Zanimljivi potovi. Twitter

E. Ćosić

24.5.2021

Finiš sezona u Španiji i Italiji donio je zanimljive rasplete. Atletiko je osvojio La Ligu pred nosom Realu i tako ga poslao u drugi šešir kada dođe vrijeme za žrijebanje grupa Lige prvaka.

U drugoj jakosnoj grupi je i Barcelona. Pored dva španska giganta, tu je i 4. tim La Lige Sevilja. U drugom potu bit će još i PSG kojem je Lil izbio "unaprijed upisani" naslov prvaka Francuske, te Liverpul koji je strijepio do posljednjeg utakmice sezone. Preostala dva mjesta u ovom šeširu zauzet će neki od ovih velikana: Mančester Junajted, Čelzi, Borusija Dortmund i Porto. 

Poznato je da u prvi jakosni šešir ne idu klubovi sa najvećim koeficijentom, nego isključivo osvajači svojih liga. Tako će u prvoj jakosnoj grupi biti Lil, Sporting, Inter, Atletiko, Bajern i Mančester Siti. Svoje mjesto u prvom potu naći će i osvajač Lige prvaka i Evropa lige.

Mnogo zavisi od te dvije finalne utakmice. Ukoliko bi Čelzi i Junajted došli do trofeja skočili bi u prvi pot, dok su ovako sigurni u drugom šeširu. Najluđi scenario bi mogao imati Viljareal koji je kroz špansko prvenstvo izborio plasman u Konferencijsku ligu, a ukoliko bi u finalu Evropa lige pobijedio Mančester Junajted napravio bi skok među nositelje u Ligi prvaka.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.