EVROPA LIGA

Mančester Junajted poveo "tajno oružje" u Gdansk

Finale Evropa lige igra se sutra

Ekspedicija Junajteda otputovala za Gdansk. twitter

E. Ćosić

25.5.2021

Ekspedicija Mančester Junajteda zaputila se u Gdansk gdje će sutra u finalu Evropa lige odmjeriti snage sa Viljarealom. Među putnicima za Poljsku našlo se i omiljeno lice svih simpatizera "Crvenih đavola". Stručnom štabu i igračima u avionu pridružio se i legendarni Sir Aleks Ferguson (Alex). 

Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer) želi rekreirati ekipni duh iz 1999. godine kada su se on i saigrači na terenu borili do kraja i u ludoj završnici uspjeli okrenuti rezultat protiv Bajerna i osvojiti Ligu prvaka. Tada je na klupi Junajteda bio ko drugi neko Ferguson, koji i nakon odstupanja sa pozicije trenera redovno prati utakmice svog tima i često je viđen gost na tribinama Old Traforda. Engleski mediji pišu kako Solskjer redovno traži savjet legendarnog škotskog menadžera.

Finalna utakmica zakazana je za 21:00 sat, a Junajted će tražiti svoj drugi trofej Evropa lige nakon što su prethodno 2016/17 osvojili ovo takmičenje. Fudbalerima Junajteda neće imati jednostavan zadatak, na suprotnoj strani je kvalitetni tim Viljareala koji sa klupe predvodi Unai Emeri (Emery) "gospodin Evropa liga" obzirom da je španski trener već tri puta osvajao ovo takmičenje - sva tri puta sa Seviljom (2013/14, 2014/15, 2015/16).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.