EVROPA LIGA

Dolazi li kraj neefikasnim međusobnim duelima: Junajted i Viljareal večeras za trofej

Finale se igra od 21 sat

Gdansk: Trofej večeras pronalazi svog vlasnika. TWITTER

E. Ćosić

26.5.2021

Večeras se od 21 sat igra finale Evropa lige, a u Gdansku se sastaju Mančester Junajted i Viljareal. Skoro milijardu eura vrijedni fudbaleri istrčat će na stadionu koji je otvoren 2011. godine i ima kapacitet nešto više od 43 hiljade slobodnih mjesta, ali će večeras ugostiti svega 9.500 ljudi.

Utakmica će sama od sebe biti interesantna, igra se za trofej, a u finalu je "Gospodin Evropa liga", trener Viljareala Unai Emeri (Emery) koji je u tri navrata osvajao ovo takmičenje sa Seviljom, a ima i jedno neuspješno finale sa Arsenalom. Međutim, zanimljiva je i statistika međusobnih susreta Junajteda i Viljareala. Naime, "Crveni đavoli" i "Žuta podmornica" su odigrali četiri službene utakmice - po dvije u Ligi prvaka u sezonama 2005/06 i 2007/08, a zanimljivo da su sva četiri susreta završavali sa 0:0. 

Veliki je ulog, naročito za Viljareal. Ovo im je prvo evropsko finale, a u slučaju da izabranici Unaija Emerija dođu do trofeja napravit će veliki skok kada je u pitanju evropsko takmičenje naredne sezone. U slučaju da Viljareal pobijedi večeras naći će se u prvom jakosnom šeširu za Ligu prvaka, a ukoliko ne pobijedi igrat će Konferencijsku ligu. Na drugoj strani, Junajted je kroz prvenstvo osigurao plasman u Ligu prvaka naredne sezone, a "Crveni đavoli" znaju osvajati Evropa ligu, obzirom da su 2017. godine predvođeni Žozeom Murinjom (Jose Mourinho) bili bolji u finalu od Ajaxa (2:0).

Prema Mozzartu Junajted je favorit. Koeficijent na Viljareal je 3.70, dok je na Mančester junajted 2.05. 

Kompletnu ponudu Mozzarta može pogledati ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.