SERIJA A

Jurić dao riječ Torinu, pa zbog obećanja odbio sjajnu ponudu

Napušta Veronu

Jurić: Nije želio prekršiti datu riječ. Twitter

E. Ćosić

26.5.2021

Hrvatski stručnjak Ivan Jurić od naredne sezone sjedit će na klupi Torina. "Bikovi" sezonu 2020/21 neće pamtiti po dobrom, obzirom da je njihova ekipa vodila grčevitu borbu za opstanak.

S druge strane, Jurić je sa svojom Veronom rano osigurao opstanak, a u "žižu" javnosti dospio je kada je u posljednjem kolu Napoliju izbio bod i plasman u Ligu prvaka. Uprkos činjenici da im je Jurić zagorčao život, Napolitanci su također stajali u redu za hrvatskog trenera, baš kao i Fiorentina gdje je prazninu na trenerskoj klupi popunio Đenaro Gatuzo (Gennaro Gattuso). 

Prema pisanju "Tuttosporta" Jurić će u Torinu potpisati ugovor na tri godine prema kojem će dobijati dva miliona eura godišnje, što će mu donijeti 4. mjesto na listi najplaćenijih trenera u Italiji. Ispred su samo Antonio Konte (Conte) kojeg Inter plaća 12 miliona eura godišnje, Žoze Murinjo (Jose Mourinho) koji će u Romi dobijati tri miliona, te Atalantin Gasperini koji na godišnjem nivou zaradi 2.2 miliona eura. 

Verona je sinoć u zadnji trenutak pokušala zadržati Jurića nudeći mu istu platu kao Torino, ali Jurić je odlučio održati riječ koju je dao "Bikovima" iz Torina, pa će Jurić u narednu sezonu krenuti sa četvrtim klubom u kojem je samostalno radio. Na početku karijere je radio kao pomoćnik u Interu i Palermu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.