PREMIJER LIGA

Liverpul dogovorio dolazak talentovanog defanzivca, Kabaka vraća u Šalke

Pojačanje za tim Jirgena Klopa

Liverpul: Sklapa se tim za narednu sezonu. TWITTER

E. Ćosić

26.5.2021

Transfer mag i najtraženiji čovjek u periodu kada svjetski klubovi dogovaraju saradnje i pojačavu se za predstojeće izazove, Fabrizio Romano objavio je informaciju kako Liverpul neće otkupiti Ozana Kabaka, te da će ga vratiti u Šalke odakle je i stigao.

Talentovani reprezentativac Turske doveden je krajem prošlog prijelaznog roka na posudbu iz Šalkea kako bi pomogao popuniti prazninu u stoperskoj liniji Liverpula. Vrlo brzo je upao u početni sastav, ali se i on povrijedio prije mjesec dana pa su sezonu do kraja iznijeli Nataniel Filips (Nathaniel Phillips) i mladi Ris Viliams (Rhys Williams).

Italijanski novinar piše kako je Liverpul dogovorio saradnju sa Lajpcigovim defanzivcem Ibrahimom Konatom (Konate) za čije usluge će tim sa Enfilda platiti 35 miliona eura. Klop (Klopp) se nada kako će u narednoj sezoni imati više sreće sa povredama, te da će Van Dajk (Van Dijk), Gomez i Matip biti na raspolaganju u novim pohodima "Redsa". 

Što se Kabaka tiče, on sigurno neće igrati za Šalke u "Cvajti" naredne sezone, a tim iz Gelzenkirhena namjerava da ga proda ili u Premijer ligu ili u Bundesligu. Ponuda neće manjkati, a vrijednost turskog defanzivca procjenjuje se na 25 miliona eura.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.