FINALE

Legendarni Ivan Gudelj za „Avaz“ najavljuje finale Evropa lige: Mančester je gladan, ali to nije garancija

Dajem malu prednosti Englezima

Gudelj: Igrač je najbitniji. Twitter

N. Demirović

26.5.2021

Tokom osamdesetih godina prošlog vijeka, cijela bivša Jugoslavija je pričala o jednom čovjeku i onome što ga je zadesilo. Ivan Gudelj legendarni igrač Hajduka i reprezentacije Jugoslavije, oduševljavao je sve i čekala se samo da prođe starosna granica koja je tada važila, i da stavi paraf sa nekim od velikih evropskih klubova.


Itekako cijenjeno mišljenje

Sudbina je htjela drugačije. Do toga nije došlo, spriječila ga je bolest zbog koje je pao na travnjaku i okončao karijeru, ali te teške trenutke on je prevazišao isto kao i porodičnu tragediju koja je uslijedila. Ostao je u fudbalu u radu s mlađim kategorija, a njegovo mišljenje je itekako cijenjeno u fudbalski krugovima.

Ivan Gudelj za "Avazov" portal najavio je večerašnji ogled finale Evropa lige između Viljareala i Mančester junajteda.

- Bez obzira na to što nikada nisu bile bolje praćene ekipa, što analize idu u najsitnije detalje ovaj sport je zanimljiv upravo zbog toga što je teško stvari predvidjeti. Uradi se savršena priprema i analiza, ali na kraju ipak sve zavisi od igrača - kaže Gudelj.

Gudelj: Mogao je birati veliki klub. Twitter

Kruna cijele sezone

Prema njegovim riječima radi se o dva tima koja su definitivno zaslužili finale.

- Igrali su dobro i svakako su tu gdje pripadaju. Viljareal i njihov trener imaju to potrebno iskustvo ovog takmičenja, ali i Mančester ima taj trofej. Rekao bih da je Mančester gladan trofeja, ali to im nije nikakva garancija protiv ekipa kao što je Viljareal. Jasno je da će odlučiti detalji, a ako bih se morao odlučiti rekao bih da su šanse 55:45 u korist Junajteda - naglašava nekadašnji igrač Hajduka.

Gudelj ovaj susret vidi i iz drugog ugla.

- Igrači rade cijelu sezonu i za ovakve utakmice se živi. Ovo je kruna sezone za klubove, ali i sve igrače koji će biti na travnjaku. Trofej je ipak trofej. Ovaj susret mnogo znači navijačima. Nekako ove završne utakmice sezone bi nam, nadam se, mogle biti najava neke normalizacije. Najava povratka navijača u velikom broju na stadione, jer fudbal je tek tada pravi. Bez publike je kao hrana bez začina, naglasio je Gudelj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.