REPREZENTACIJA BIH

Zmajevi se okupljaju na Ilidži, Petev najavio da će svi igrati

Protiv Crne Gore 2. juna

Okupljanje Zmajeva. NSBIH

E. Ćosić

27.5.2021

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas na Ilidži pred dvije prijateljske utakmice koje Zmajeve očekuju protiv Crne Gore i Danske. 

Selektoru Ivajlu Petevu (Ivaylo) odazvali su se svi fudbaleri, osim Nikole Vasilja i Denisa Hadžikadunića koji su najavili kašnjenje, dok je sa spiska zbog povrede otpao veznjak Rijeke Stjepan Lončar. Prema informacijama koje pristižu, pod znakom pitanja je i član Askolija Dario Šarić, kojem je ovo prvo okupljanje "A" selekcije. Danas je planiran i prvi trening, a Zmajevi će od 18:00 sati trenirati u Butmiru. 

- Siguran sam da ćemo se dobro pripremiti za utakmice sa Crnom Gorom i Danskom, mada imamo puno ozlijeđenih igrača. Trenutno je u ekipi 14 igrača do 23 godine, i to je dobra prilika za njih da pokažu svoj kvalitet i nametnu se. Svima ćemo dati šansu i nadam se da će je iskoristiti - rekao je Petev.

Podsjećamo, Petevu su ranije zbog povreda otkazali Miroslav Stevanović, Gojko Cimirot i Sead Kolašinac, a naknadno su pozvani Ajdin Nukić, Vladan Danilović i Damir Sadiković.

Spisak pozvanih fudbalera

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

Odbrana: Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Ajdin Nukić, Branimir Cipetić, Eldar Ćivić.

Vezni red: Damir Sadiković, Stjepan Lončar, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović, Almedin Ziljkić, Vladan Danilović.

Napad: Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.