ENGLESKA

Ispali iz elite, pa angažovali "specijalca" za promocije

Srbijanski stručnjak se vraća na Otok

Jokanović: Zna kako doći do Premijer lige. TWITTER

E. Ćosić

27.5.2021

Šefild junajted će se od naredne sezone ponovo takmičiti u Čempionšipu. Bilans od sedam pobjeda, dva remija i čak 29 poraza bilo je dovoljno isključivo za posljednje mjesto u Premijer ligi, pa će popularne "Oštrice" od naredne sezone igrati drugi razred engleskog fudbala.

Ipak, u Šefildu se nisu zasitili elite nakon dvije sezone igranja, pa će naredne sezone odmah "napasti" povratak u Premijer ligu. Bit će i promjena u ekipi, a najveća je na trenerskoj klupi. "Oštrice" su danas potvrdile da su angažovale srbijanskog stručnjaka Slavišu Jokanovića, koga bije glas da je specijalac za promociju u najviši rang engleskog fudbala - promovisao je Votford i Fulem.

Jokanović je dogovorio trogodišnju saradnju sa Šefildom i tako postao prvi trener koji stiže s kontinentalnog dijela Evrope u klubu starom 132 godine. Srbijanski stručnjak karijeru je počeo graditi u svom Partizanu, nakon čega se otisnuo na Tajland gdje je vodio Muantong junajted. U Evropu ga je vratio Levski iz Sofije, a uslijedili su angažmani u Herculesu, Votfordu, Makabiju iz Tel Aviva, Fulemu, a nakon otkaza na Kraven Kotadžu otišao je u katarsku Al Gharafu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.