REPREZENTACIJA

Nalić, Ahmedhodžić i Hadžikadunić pred junske kontrolne mečeve: Ova selekcija ima dobru perspektivu

Već sam treći dan ovdje, sviđa mi se ambijent na okupljanju reprezentacije, rekao je Nalić

Sa jučerašnjeg treninga "Zmajeva". NSBiH

Piše: G. Šumar

29.5.2021

Naša fudbalska reprezentacija, koja se priprema za prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Danskom (2. i 6. juni), brojnija je za još jednog igrača koji je stasao u Švedskoj. Veznjak Malmea Adi Nalić novo je ime u bilježnici selektora Ivajla Peteva (Ivaylo), koji se tako pridružio Anelu Ahmedhodžiću i Dennisu Hadžikaduniću.


Olakšavajuća okolnost

- Već sam treći dan ovdje, sviđa mi se ambijent na okupljanju reprezentacije, rekao je Nalić i dodao: 

- Radili smo efektivno u prethodna dva dana. Mnogo mi znači što su Anel i Dennis tu, pomažu mi da se lakše snađem. Olakšavajuća okolnost je što mogu i na švedskom jeziku da komuniciram sa njima. Sve prolazi u najboljem redu, ekipa je zaista dobra.

- Njemu je sigurno lakše, nego što je bilo nama, jer ima nas dvojicu koje poznaje od ranije, uz osmijeh konstatuje njegov klupski kolega Ahmedhodžić i nastavlja: 

- Drago mi je što je i Adi ovdje, a mi smo tu da mu pomognemo da se što lakše prilagodi. To je odličan igrač i može puno pomoći našoj reprezentaciji.

I Dennis Hadžikadunić smatra da je dolaskom Nalića bh. tim dobio kvalitetno pojačanje.

- Poznajemo se svi od ranije pa zbog toga i ovdje provodimo najviše vremena zajedno. Sretni smo zbog Adijevog dolaska i što će imati priliku da pokaže svoje kvalitete. Ovu ekipu čine prije svega dobri ljudi, tako da sam siguran da mu neće biti teško da se uklopi, ističe  Hadžikadunić.

Inače, Nalić se nada minutaži u predstojećim utakmicama.

- Na raspolaganju sam i ako dobijem priliku da zaigram iskoristit ću je na najbolji način. Uvijek pružam svoj maksimum, tako će biti u dresu reprezentacije. Bit će mi velika čast ako istrčim na teren u dresu sa obilježjima Bosne i Hercegovine, naglašava Nalić, koji dobro poznaje reprezentaciju Danske.

- To je čvrsta i fizički jaka ekipa. Odlični su u defanzivi, a znaju da čuvaju loptu. S druge strane, i mi imamo svoje kvalitete. To će biti interesantna utakmica. Nadam se da ćemo ostvariti pobjede u predstojećim susretima, optimista je veznjak Malmea.

Hadžikadunić: Spremni smo

Također, i Hadžikadunić očekujem dvije kvalitetne i - kako kaže, zanimljive utakmice sa Crnom Gorom i Danskom. 

- Mi smo spremni. Bit će to odlična prilika za sve nas da pokažemo da možemo pomoći ovoj reprezentaciji. Dosta je mladih igrača na ovom okupljanju i veoma motivisani ulazimo u ove utakmice. Bez obzira na to što su prijateljske, mi jedva čekamo da izađemo na teren i da predstavljamo našu zemlju u najboljem svjetlu, rekao je Hadžikadunić. 

Ahmedhodžić smatra da naša nacionalna selekcija ima dobru perspektivu.

- Mogu biti zadovoljan svojim igrama u dresu reprezentacije, ali rezultati nisu bili onakvi kavi smo željeli da budu. Međutim, u susretu sa svjetskim prvacima Francuzima smo pokazali da možemo da se nosimo i sa najboljim selekcijama. Šteta što je izostao rezultat, ali smatram da ova reprezentacija ima svijetlu budućnost i da ćemo to pokazati u narednom periodu, zaključio je stoper Malmea.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.