NOVI PRVAK EVROPE

Prvi potez Romana Abramoviča po osvajanju Lige prvaka

Ruski tajkun sprema nagradu za trenera tima

Tuhel: U Čelziju od 26. januara. TWITTER

E. Ćosić

30.5.2021

Fudbaleri Čelzija novi su prvaci Evrope nakon što su u sinoćnjem finalu savladali Mančester siti golom Haverca (Havertz) sa 1:0. Ovo je drugi trofej Lige prvaka za londonske Plavce koji su do "ušastog" trofeja prvi put došli 2012. godine kada su penali odlučili pobjednika između njih i Bajerna.

Mnogo je heroja Čelzija, svi fudbaleri na tereni su maksimalno dobro odradili svoj posao, a sve je to odlično posložio Tomas Tuhel (Thomas Tuchel), pa bi njemački trener trebao biti najveći junak sezone tima sa Stemford Bridža. Sjajno je okrenuo sezonu nakon što je sa klupe smijenjen Frenk Lampard (Frank), uspio je da "spasi" sezonu, da izbori Ligu prvaka kroz domaće prvenstvo, a onda kao šlag na tortu došao je trofej prvaka Evrope, koji je Tuhelu izmakao sezonu ranije kada je njegov PSG poražen od Bajerna.

I ruski tajkun, alfa i omega Čelzija Roman Abramovič (Abramovich) zna da je "scenarista uspjeha" bio njemački stručnjak, pa ga vlasnik kluba želi nagraditi novim ugovorom. Prema pisanju engleskih medija, Abramovič sprema novi i jači ugovor za Nijemca u odnosu na onaj koji ima i koji ga veže za Čelzi još jednu sezonu. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.