LIGA PRVAKA

Na Gvardiolu je prije tri godine bačena kletva

Španac nije popularan u Africi

Gvardiola: Bio na korak trećeg naslova prvaka Evrope. TWITTER

E. Ćosić

30.5.2021

Prije tri godine je otkriveno da je bačena kletva na menadžera Mančester sitija Pepa Gvardiolu (Guardiolu). Naime, Dmitri Seluk (Dmitriy), agent nekadašnjeg fudbalera "Građana" Jaje Turea (Yaya Toure) iznio je u javnost zanimljivu priču.

Rekao je kako Gvardiola protiv sebe ima cijelu Afriku, a samim tim i afričke šamane koji su na njega bacili kletvu da više nikad neće osvojiti Ligu prvaka, a sve zbog tretmana koji je španski stručnjak imao prema bivšem reprezentativcu Obale Slonovače Jaji Tureu. 

- Okrenuo je cijelu Afriku protiv sebe i mnogi afrički navijači su okrenuli leđa Sitiju. Prilično sam siguran da će i afrički šamani baciti kletvu na Gvardiolu i da on nikada neće osvojiti Ligu prvaka. Vrijeme će reći da li sam bio u pravu - rekao je Seluk u jednom javnom nastupu prije tri godine, a onda se obrušio na Španca.

- Gvardiola ne može da se nazove ni psom, jer bi to bilo fin i dobar gest, pas je dobro stvorenje i čovekov najbolji prijatelj. A Gvardiola je po svojoj prirodi čovekov najgori neprijatelj... Bog sve vidi. 

Jučer je Sitiju izmakao trofej Lige prvaka, nakon što je u finalu bolji od izabranika Pepa Gvardiole bio Čelzi golom Haverca iz 42. minute. Tako je i Gvardiola ostao bez trećeg krune evropskog prvaka, nakon što je dvije osvojio sa Barcelonom. Zanimljivo da je španski trener posljednju Ligu prvaka osvojio prije tačno deset godina, iako je nakon Barcelone vodio superjake Bajern i Mančester siti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.