PRIJATELJSKE UTAKMICE

"Zmajice" se okupile u Trebinju

Utakmice sa Crnom Gorom su dio priprema i selektiranja ekipe za utakmice Lige nacija koje će se odigrati od 19. do 25. oktobra

Reprezentativke će u Trebinju boraviti do ponedjeljka. NSBiH

Piše: G. Šumar

30.5.2021

Ženska juniorska U-19 reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u subotu u sportsko turističkom kompleksu “Grad sunca” u Trebinju u sklopu priprema za prijateljske utakmice protiv Crne Gore, koje će biti odigrane u Budvi 1. i 3. juna.

Ne bježimo od uloge favorita

Na spisku selektora Dragana Jevtića za ove susrete nalazi se 20 fudbalerki. To su: Josipa Radoš (Široki Brijeg), Senada Cerić (Sana 2014), Sajra Handžić (Fortuna), Ajla Mujezinović (Sloboda), Tijana Ićanović (SK Sturm, Austrija), Almasa Pandžić (IFK Varnamo, Švedska), Elvira Hasanović (Vanersborg FK, Švedska), Lamija Duvnjak (Iskra), Berina Huseinović (Sarajevo), Ana Buhač (Široki Brijeg), Radmila Ždero (Radnik Bumerang), Naida Haračić (Iskra), Amra Omeragić (Sarajevo), Đuka Stojanović (Radnik Bumerang), Elma Huremović (Sjomarkens IF, Švedska), Maja Jelčić (SFK 2000), Ana Marija Milinković (SFK 2000 Sarajevo), Helena Dabić (Lokomotiva), Magdalena Brtan (Iskra) i Irma Kurtagić (Dosjobro IF, Švedska).

- Ne bježimo od uloge favorita u ovim susretima protiv Crne Gore, jer smo sa njima već igrali u februaru. Tada smo pobijedili iako smo bili oslabljeni, a sada u timu imamo još nekoliko novih igračica. Ostao nam je veliki žal što nam je zbog situacije sa koronom otkazan elitni krug i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje je trebalo biti ove godine. Žao mi je što prethodna generacija nije imala priliku da igra kvalifikacije, a mi se nadamo da na turniru čiji ćemo biti domaćini možemo da se plasiramo u A diviziju, rekla je Selma Omerović, trenerica u stručnom štabu juniorske reprezentacije BiH.


Liga nacija

Utakmice sa Crnom Gorom su dio priprema i selektiranja ekipe za utakmice Lige nacija koje će se odigrati od 19. do 25. oktobra, a u grupi sa BiH se nalaze još Crna Gora, Estonija i Armenija. Od ove godine, Liga nacija je na osnovu rezultata iz prethodnih godina podijeljena u A i B diviziju, a mlade fudbalerke BiH se nalaze u grupi 6 u B diviziji. Samo će prvoplasirane ekipe izboriti plasman u narednu rundu i najbolja drugoplasirana ekipa iz svih šest grupa, a s obzirom na to da će se turnir igrati u Bosni i Hercegovini, mlade fudbalerke će imati veliku šansu da se plasiraju u viši rang.

Reprezentativke će u Trebinju boraviti do ponedjeljka ujutro, kada kreću u Crnu Goru. Prva utakmica je na programu u utorak u 17 časova, a druga u četvrtak u 11 časova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.