ZVANIČNO

Dolazi na "popravni": Anćeloti novi trener Reala!

Italijanski stručnjak vraća se nakon šest godina

Anćeloti: Real do njegovog dolaska 12 godina čekao na "ušasti" trofej. TWITTER

E. Ćosić

1.6.2021

Nakon što je sa trenerske klupe Real Madrida odstupio Zinedin Zidan (Zinedine Zidane), krenula je utrka za Madrid. Smjenjivali su se lideri, svjetski mediji su pisali kako Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri) najbolje kotira, a nakon njegovo povratka u Juventus, za 'pol poziciju' borili su se Antonio Konte (Conte) i Maurisijo Poketino (Mauricio Pochettino), a onda kao iz sjene iskočio je Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) i dogovorio svoj povratak u špansku prestonicu. 

Real će platiti odštetu Evertonu za italijanskog menadžera koji je prije šest godina odselio iz Madrida. U prvoj sezoni na Bernabeuu donio je dugo čekanu "La Decimu", a osvojio je i Kup Kralja ispred nosa Barceloni. U narednoj sezoni nije osvojio ništa, izuzmu li se slabo cijenjeni UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, pa mu je Florentino Perez uručio otkaz. 

Poslije Reala, Anćeloti je vodio Bajern Minhen, Napoli, a od decembra 2019. godine sjedio je na klupi tima sa Gudison Parka. U bogatoj trenerskoj karijeri italijanski stručnjak je osvojio 19 trofeja, a zanimljivo da je osvajao četiri od pet 'liga petica'. Nedostaje mu jedino La Liga, a sada se vraća na "popravni" u pokušaju da osvoji jedini trofej koji nije osvojio kao trener Reala. 

Anćeloti će sa Realom potpisati trogodišnji ugovor, piše renomirani italijanski sportski novinar Fabricijo Romano (Fabrizio)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.