ENGLESKA

Iznenađenje na pomolu: Dvije Liverpulove legende kandidati za klupu Evertona

Anćeloti se seli u Real Madrid

Džerard i Benitez: Zajedno osvojili Ligu prvaka 2005. godine. ARHIV

E. Ćosić

1.6.2021

Jedan šokantan dan u svijetu fudbala kada su u pitanju trenerske promjene. Nakon što je Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) iznenada postao novi trener Real Madrida, klupa Evertona je ostala upražnjena. 

Prema pisanju renomiranog američkog portala "The Athletic" dva najozbiljnija kandidata za trenera Evertona su Liverpulove legende, Stiven Džerard (Steven Gerrard) i Rafael Benitez. Uprava tima sa Gudison park sastanke i uveliko traži novog trenera, a prema navodima pomenutog portala u opticaju je šest trenera, a najbolje kotiraju legende gradskog rivala.

Pored pomenutog dvojca, u igri za trenera "Karamela" je Paulo Fonseka (Fonseca) koji je napustio Romu, zatim Ajaksov Erik ten Hag, te dvojica bivših trenera Evertona koji trenutno imaju angažmane, Roberto Martinez koji vodi državni tim Belgije i Dejvid Mojes (David Moyes) koji je sa Vest hemom izborio plasman u Evropu.

Kada je riječ o legendarnom dvojcu "Redsa", Benitez je nakon šest godina na Anfieldu (2004. - 2010.) vodio Inter, Čelzi, Real Madrid, Njukast, nakon čega je dvije godine radio u Kini, dok je 20 godina mlađem Džerardu angažman u Rendžersima, sa kojima je osvojio duplu krunu, prvi u trenerskoj karijeri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.